Известие

Collapse
No announcement yet.

Отново въпрос за парното

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Отново въпрос за парното

Здравейте колеги!
    Колата ми е с мотор 1.8 , 8 винтила
    След като е загряла мотора/макар и трудно/ ако спра на крастовище/оборотите са около900-1000/,парното започва да духа студено,а като кача оборотите след 5-10 секунди започва пак да духа топло.Оказа се че има по-малко антифриз от необходимото/долях 2 л антифриз/,но няма промяна.Какъв може да е проблема ,защото ако я държа на обороти ще ми излезе много солено топлото
    Ако няма къде да отидеш,ела на себе си!

Имаш проблем с циркулацията на водата или си заминава водната помпа или имаш проблем с проходността на радиаторите
    0888 232 484 - Бобо Extreme Service
    sigpic
    Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
    Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Или въздух
      Alfa 155 2.0TS 8V '93
      sigpic
      VW LADAVAGEN '81
      CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
        Имаш проблем с циркулацията на водата или си заминава водната помпа или имаш проблем с проходността на радиаторите
        Нещо такова е.
        Alfa Romeo 166 2.0 TS 2001

Comment

За да не пускам нова тема, ще попитам тук - надявам се колегата да не се разсърди.
          При мен от два дена се появи проблем - климатроника се включва, всичко светва, но вентилация - никаква ! Клапите работят - всяка една се чува как превключва. Вентилатора се включва след известно време (примерно половин час), но не успях да разбера под какво въздействие. Първо мислех, че нещо някъде е замръзнало, но дори след престой на слънце не се запуска духалката. После реших, че ще е калпава връзка нейде - но при това положение би трябвало вентилатора да се пуска и спира при сътресения, което не важи в случая.
          Не знам дали има значение, но по абсолютно същото време се появи проблем с фабричното централно и имобилайзера. Какво имам предвид - заключвам с дистанционното, и при следващ опит - не отключва. Или обратното. Хубаво че има възможност за изключване от купето.
          Та някой да има идея какво може да се е бъгнало ?
          Благодарен съм на всякаква помощ и разумен съвет.
          155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
          Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Първоначално публикувано от Alfa User Покажи съобщение
            За да не пускам нова тема, ще попитам тук - надявам се колегата да не се разсърди.
            При мен от два дена се появи проблем - климатроника се включва, всичко светва, но вентилация - никаква ! Клапите работят - всяка една се чува как превключва. Вентилатора се включва след известно време (примерно половин час), но не успях да разбера под какво въздействие. Първо мислех, че нещо някъде е замръзнало, но дори след престой на слънце не се запуска духалката. После реших, че ще е калпава връзка нейде - но при това положение би трябвало вентилатора да се пуска и спира при сътресения, което не важи в случая.
            Не знам дали има значение, но по абсолютно същото време се появи проблем с фабричното централно и имобилайзера. Какво имам предвид - заключвам с дистанционното, и при следващ опит - не отключва. Или обратното. Хубаво че има възможност за изключване от купето.
            Този клинатроник си прави самодиагностика
            Разрови се из мануалите там май пишеше как става че не помня
            Alfa Romeo 156 2.4 JTD...Alfa Romeo 155 2.0 8V TS Turbo... Alfa Romeo 75 2.0 TS...Powered By ...

Comment

Първоначално публикувано от vegatta Покажи съобщение
              Този клинатроник си прави самодиагностика
              Разрови се из мануалите там май пишеше как става че не помня
              Каква самодиагностика, която сам си прави климатика?
              Alfa Romeo 166 2.0 TS 2001

Comment

отговор

При мен проблема се реши по евтиния начин
                Оказа се че ми е малко течността и като налях малко и покарах/явно системстс се обезвъздуши и сега нещата са ОК.Благодаря ви за съдействието.
                Сега остава да сменя термостата... и мога да почвам да карам на топло
                Ако няма къде да отидеш,ела на себе си!

Comment

А ако колата не пожелае да се обезвъздуши сама, какво правим ?
                  Например при всяко форсиране на мотора се чува едно много дразнещо и отчетливо бълбукане откъм парното в краката. Какво е лечението в този случай ?

Comment

Зад жабката ,при електромотора на парното отдолу!!!Там е самия регулатор за електромотора!!!Панела на климатроника подава само управление на въпросния регулатор ,проблема е там!!!
                    sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

А ако колата не пожелае да се обезвъздуши сама, какво правим ?
                      Например при всяко форсиране на мотора се чува едно много дразнещо и отчетливо бълбукане откъм парното в краката. Какво е лечението в този случай ?
                      Лечението е същото - доливане на антифриз.
                      0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
                      Автогаз сервиз-
                      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

Първоначално публикувано от robygas Покажи съобщение
                        Лечението е същото - доливане на антифриз.
                        или водна помпа (както беше споменал Бобо по нагоре в темата)
                        Alfa Romeo 156 2.4 JTD...Alfa Romeo 155 2.0 8V TS Turbo... Alfa Romeo 75 2.0 TS...Powered By ...

Comment

С доливане на антифриз не става - има достатъчно в казанчето. А помпата си работи - от входящото маркуче си върви постоянна и плътна струя антифриз. Предполагам че причината е друга, и все някакво разрешение трябва да има ...

Comment

С доливане на антифриз не става - има достатъчно в казанчето. А помпата си работи - от входящото маркуче си върви постоянна и плътна струя антифриз. Предполагам че причината е друга, и все някакво разрешение трябва да има ...
                            При мен е така винаги след интервенция по охладителната система - аз правя така оставям я да загрее на място с отвита капачка на казанчето или след като е загряла и я оставя да изстива пак отвивам капачката на казанчето. Просто има въздух в системата, малко е и е на балончета реално, но да леко дразни откъм радиаторчето този звук!

Даването на газ, води до пристрастяване!
                            Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                            Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Това и аз го правя, щото си го знам ... обаче не помага ?!?
                              Вчера я държах 20 минути пред блока да работи, и отвивах периодично капачката на казанчето - след няколко секунди започва да се пълни откъм маркуча за помпата, и се опитва да прелее ... иначе въздух бая излезна, мисля че и още има ... Ужас, досега не се е получавало така никога

Comment

Working...
                              X